vineri, 8 martie 2013

firma recuperare



În funcţie de sectorul de pe raza căruia a fost ridicată maşina şoferii sunt obligaţi să plătească între 350 de lei şi 850 de lei catre  firma recuperare  .Cele mai mici taxe sunt  în sectorul 1, în sectorul 2  maşinile nu se mai ridică din cauză că firmei Supercom i-a expirat contractul cu primăria, în sectorul 4 se ridică dar se şi blocgează roţile  autovehicolelor iar în sectorul 6 tarifele sunt calculate după greutatea maşinilor.  Sectorul 5 este singurul care nu a înfiinţat firmă deridicat maşini. Pe lângî taxele percepute de firma  de recuperare, şoferii  trebuie să achite amenda dată de Poliţia Rutieră şi fiind sancţionaţi şi cu trei puncte de penalizare
Sectorul 1 a ieftinit cu 60 la sută  ridicarea maşinilor
Din raţiuni electorale, în 2011, firma CFR Transauto SA, cea care se ocupă de ridicarea maşinilor în sectorul 1 al Capitalei,  a ieftinit cu 60 la sută tarifele. Pentru recuperarea unei maşini şoferii plătesc  acum 350 de lei Tariful este valabil  24 de ore, timp în care depozitarea este gratuită. După expirarea celor 24 de ore, proprietarii care nu şi-au ridicat maşinile vor plăti pe lângă taxa de ridicare şi câte 50 de lei pentru fiecare zi în care maşina a stat depozitată. Până anul trecut , taxa plătită de şoferii cu maşinile ridicate de firma CFR Transauto  SA a fost de 833 de lei, cea mai scumpă din toată Capitală. Maşinile ridicate de pe raza sectorului 1 sunt depozitate pe strada Mateloţilor nr. 31-43.

În sectorul 2 firmei Supercom i-a expirat contractul
De aprope un an în sectorul 2 maşinile parcate neregulamentar nu se mai ridică. Firmei Supercom SA i-a expirat contractul cu primăria şi deşi aceasta a scos la licitaţie serviciul, din cauza tarifelor mici impuse în caietul de sarcini, nu s-a prezentat nici o firmă.

În sectorul 3 o maşină ridicată se recuperează cu 550 de lei
În sectorul 3 maşinile sunt ridicate de firma Rosal.  Pentru recuperarea lor şoferii trebuie să mergă pe şoseua Dudeşti-Pantelimon numerele 2-6 unde sunt obligaţi să achite o taxă de 550 de lei.Firma Rosal îşi desfăşoară activitatea în sectorul în care au fost amenajate cele mai multe locuri de parcare.

Firma din sectorul lui Piedone ridică şi blocheză roţile maşinilor
În sectorul 4 maşinile ridicate de firma Autosal Expert SRL se pot lua de pe Bulevardul Metalurgiei  numerele 69-71. Pentru recuperarea lor şoferii trebuie să achite o taxă de 476 lei şi una  de depozitare  de 297, 5 le  zi. Pentru primele 24 de ore de depozitare, nu se percepe nimic. Recent  consilierii locali ai sectorului 4 au aprobat un nou regulament privind  staţionarea în parcări şi pe drumurile publice a autovehiculelor. Potrivit noilor reglementeri roţile maşinilor cu masă mai mare de 3,5 tone vor putea fi blocate.







Preluat de pe:

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu