vineri, 8 martie 2013

Intreaba un avocat



Primul pas consta in efectuarea unor verificari prealabile. Astfel, cumparatorul trebuie sa analizeze documente precum autorizatia de construire, avizele emise de autoritatile publice, procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor. Din analiza acestor documente vor rezulta utilitatile de care poate beneficia imobilul in cauza si conditiile de realizare- Intreaba -un –avocat-Achizitia unui imobil aflat in diverse stadii de finalizare, inclusiv cu privire la utilitatile care il deservesc, constituie o decizie de oportunitate, pe care cumparatorul o ia in functie de obiectivele urmarite.
Aceste obiective vor contura si clauzele contractuale chemate sa reglementeze aceasta situatie. Daca obiectivul cumparatorului este sa cumpere imobilul cu utilitati, in antecontract se va putea stabili ca acestea raman in sarcina si pe cheltuiala vanzatorului. In caz de nerealizare, promitentul-cumparator poate sa rezilieze antecontractul si sa isi recupereze partea din pret platita sau sa aplice penalitati deductibile din restul transelor de platit.
Executarea anumitor utilitati poate fi prelungita contractual si dupa incheierea contractului. Este recomandabila reglementarea in contract a conditiilor de executare si finalizare a acestora si incheierea unui proces verbal prin care sa se constate situatia utilitatilor la momentul incheierii contractului precizeaza
Intreaba un avocat





Preluat de pe:

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu