vineri, 8 martie 2013

Avocat cedo



Curtea Europeana a Drepturilor Omului este institutia  care poate fi sesizata de catre persoanele a caror drepturi au fost incalcate. Este vorba de un tratat prin care numeroase state europene au convenit sa accepte ca fiind fundamentale  anumite drepturi.
In momentul in care considerati ca s-a incalcat in dauna voastra directa  si personala unul dintre aceste drepturi fundamentale, puteti adresa Curtii o cerere. Pot fi cercetate doar cereri referitoare la incalcarea unuia sau mai multor drepturi enumerate in Conventie si Protocoale. Ea nu este o instanta ce actioneaza impotriva instantelor nationale si nu poate anula sau modifica deciziile lor, nici nu poate interveni direct in favoarea dumneavoastra pe langa autoritatea de care va plangeti- Avocat -cedo
Curtea examineaza cererile indreptate contra unuia dintre statele care au ratificat Conventia si Protocoalele sale, daca se refera la  evenimente posterioare unei date determinate. Aceasta data variaza de la stat la stat si dupa cum cererea se refera la un drept enuntat in Conventie sau in Protocoale.





Preluat de pe:

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu