vineri, 8 martie 2013

Monitor oficial cetatenie romana



Un numar de 226.507 de persoane din Republica Moldova au redobandit cetatenia romana din 1991 pana in 15 august 2011, intre timp acestora mai putandu-se adauga alte cateva zeci de mii de noi cetateni, potrivit unui studiu lansat luni de Fundatia Soros si citat de Mediafax.



"226.507 de persoane au redobandit cetatenia romana incepand cu 1991 pana la 15 august 2012. Intre timp, avand in vedere ritmurile crescande de procesare a dosarelor din ultimii doi ani, probabil mai putem adauga inca cateva zeci de mii de noi cetateni", a aratat Sergiu Panainte, unul dintre autorii studiului. 

Monitor –oficial- cetatenie -romana


El a aratat ca scopul principal al elaborarii studiului a fost de a demitiza prejudecatile formulate la adresa Romaniei, conform carora statul roman "ar construi" peste noapte cetateni romani si ar introduce "pe usa din dos" milioane de noi persoane pe piata muncii a UE.



Studiul evidentiaza si "hatisul institutional" prin care trebuie sa treaca si in prezent solicitantii de cetatenie, precum si lipsa de transparenta a institutiilor responsabile de procesarea dosarelor - Autoritatea Nationala pentru Cetatenie (ANC), Sectia de Stare Civila a Primariei Sectorului 1 si Evidenta Populatiei. 
 
 




Autorii studiului au constatat, pe baza unor interviuri cu solicitantii din R. Moldova, si ca principalele motive vizate de acestia sunt de natura economica.
 







Preluat de pe:

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu