vineri, 8 martie 2013

INFIINTARE FIRMA



Infiintarea unei societati cu raspundere limitata (SRL) constituie operatiunea prin care una sau mai multe persoane - asociatii - decid sa puna in comun anumite bunuri pentru a obtine si a imparti profitul rezultat in urma exercitarii activitatii. Infiintarea unui firmeS RL se efectueaza in baza actului constitutiv si are ca efect nasterea unei persoane juridice noi cu drepturi si obligatii proprii.
      Societatile cu raspundere limitata (S.R.L.) sunt entitati cu personalitate juridica pe care asociatii (persoane fizice si/sau persoane juridice) le constituie in vederea efectuarii de acte de comert.
      Asociatii unei societati comerciale cu raspundere limitata raspund pentru obligatiile sociale numai pana la concurenta capitalului social subscris. O societate cu raspundere limitata se poate constitui si ca urmare a vointei unui singur asociat.
      Cadrul legal de functionare a societatilor cu raspundere limitata este reprezentat de Legea 31/1990 - Legea societatilor comerciale.
      Aceasta lege a fost rectificata si republicata, precum si modificata de o serie de alte acte normative. Fisa completa a rectificarilor, republicarilor si modificarilor, poate fi consultata pe site-ul Camerei Deputatilor.

      Acte necesare pentru infiintare firma (SRL)

- acte de identitate asociati si administratori
- actul de proprietate al sediului in care va functiona societatea
- acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor (doar pentru apartamente)
- dovezile privind efectuarea varsamintelor aporturilor subscrise de asociaţi la capitalul social
- specimenele de semnatura ale reprezentanţilor societaţii (doar administratorul)
- declaraţia autentica pe propria raspundere a persoanei fizice cetaţean strain in nume propriu sau ca reprezentant al persoanei juridice straine care nu este inregistrata fiscal in Romania din care sa rezulte ca nu are datorii fiscale, şi, dupa caz, traducerea realizata de un traducator autorizat a carui semnatura sa fie legalizata de un notar public (doar pentru asociatii cetateni straini).






Preluat de pe:

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu