vineri, 8 martie 2013

Site avocati



Site-urile avocatilor din Romania va ofera urmatoarele informatii:

Luarea de mita
1. Conţinutul legal in site avocati
Luarea de mită este prevăzută în art. 254 C. pen. şi constă în fapta funcţionarului, care, direct sau indirect, pretinde ori primeşte bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori acceptă promisiunea unor astfel de foloase sau nu o respinge în scopul de a îndeplini, a nu îndeplini ori a întârzia îndeplinirea unui act privitor la îndatoririle sale de serviciu sau în scopul de a face un act contrar acestor îndatoriri.
Corupţia ca fenomen a fost prezentă în toate domeniile vieţii sociale şi politice din cele mai vechi timpuri, dar în prezent se constată o frecvenţă deosebit de ridicată a faptelor de luare de mită, ceea ce constituie un fapt negativ.
De aceea, legiuitorul a incriminat această infracţiune, iar în prezent se duce o politică susţinută pentru a elimina corupţia sub forma mitei. Alături de luarea de mită, destul de des întâlnită este infracţiunea de trafic de influenţă, acestea fiind principa­lele infracţiuni de corupţie săvârşite de către funcţionari sau alte persoane fizice şi care de altfel sunt şi cele mai periculoase.


 




Preluat de pe:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu