vineri, 8 martie 2013

firme recuperare creante



Firmele de recuperare creanţe, cămătarii legiferaţi de stat. Cum poţi plăti doi ani şi să ai aceeaşi datorie?

 

 

Timp de 2 ani ratele lunare au fost plătite fără întârzieri, însă ca şi în cazul multor românii anul 2010 a adus cu el reduceri salariale atât în mediu bugetar cât şi în cel privat. Acesta a fost şi cazul doamnei X, care în urma unei astfel de reduceri nu a mai reuşit să plătească 2 luni succesive ratele aferente creditului. A 3 lună, însă, plată s-a făcut. Totul părea normal, nimeni neprezicând întâmplările ce urmau să apară. Luna martie a anului 2010 a adus înlocuirea creditorului şi de aici totul schimbat. Printr-o scrisoare dna. X a fost informată că din cauza neplăţii la timp a ratelor lunare compania Kruk International a preluat din partea BCR „contractul de credit, împreună cu drepturile prezente şi viitoare, dobânzile şi beneficile rezultate din contractul semnat.” Mai mult suma restantă precizată în scrisoare era de 72.546 RON, aproximativ 17500 euro astfel încât banii pe cei doi ani de plată lunar erau că şi dispăruţi.
Kruk international este una dintre cele mai cunoscute firme de recuperări creanţe, apărută în România în 2008, firmă ce îşi are sediul central în Polonia. Kruk nu se diferenţiază printre acest tip de firme, ei folosind aceleaşi instrumente şi scrisori tipizate, arme ce au ca rol intimidarea cetăţenilor cu credite restante.
Încă de la sosirea primei scrisori dna. X a încercat să primească lămuriri din partea BCR, însă aceştia s-au comportat ca şi cum niciodată dna. X le fusese clientă, ei arătând cu degetul spre Kruk international pentru aflarea răspunsurilor. Rând pe rând, tot mai multe scrisori au apărut la adresa doamnei X. Textele folosite erau încărcate de trimiteri la legi şi la somaţii de plată urgente într-un cont deschis la Banca Transilvania. Au urmat apoi telefoane din partea reprezentanţilor companiei Kruk, convorbiri interminabile în care dna. X era „sfătuitî” să-şi vândă bunurile de valoare sau chiar să-şi facă un alt credit pentru a putea plăti. Aceştia nu au acceptat nici o întâlnire, chiar pe site-ul companiei găsindu-se un paragraf în care aceştia „recomandau” lipsa acestora întrevederi: „Prin evitarea contactului cu noi vă veţi priva de şansa de a găsi o soluţie potrivită şi vă veţi expune mai multor firme de colectare a creanţelor, având ca rezultat litigiul”.

 

 




Preluat de pe:
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu