vineri, 8 martie 2013

Avocati constanta



Proprietatea comuna pe cote parti obisnuita sau temporara explicata de avocatii din Constanta
Este coproprietatea-precizeaza Avocatii constanta care poate înceta prin împărţeala sau prin partajul bunului.” Coproprietatea obişnuită apare fie ca o consecinţă a moştenirii când în urma defunctului ori cu vocaţie succesorală mai mulţi moştenitori şi fiecare are câte o cotă parte ideală asupra masei de bunuri succesorale, fie dintr-un act juridic când mai multe persoane dobâdesc un bun comun.
Specific acestei forme a proprietăţii comune pe cote-părţi este faptu1 că ea poate fi sistată oricând, sens în care orice copărtaş poate să-şi manifeste iniţiativa. Partajul este cel care localizează dreptul de proprietate al copărtaşului. Temeiul de drept de încetare a coproprietăţii prin împărţeală este art. 728 Cod civil, care are în materie aplicabilitate generală, el prevăzând: ”un coerede poate cere oricând împărţeala succesiunii chiar dacă ar exista convenţii sau prohibiţii contrare”.
Izvoarele dreptului de proprietate comună pe cote-părţi. Această formă de proprietate se poate dobândi prin modurile generale de dobândire a dreptului de proprietate care vor face obiect de analiză într-un capitol aparte, dar şi prin unele moduri specifice.






Preluat de pe:

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu