vineri, 8 martie 2013

recuperatori de bani



Patru persoane din Alba au fost condamnate la sfârşitul lunii septembrie 2012 de Judecătoria Alba Iulia la un total de 12 ani şi 6 luni de închisoare pentru furt calificat, tâlhărie şi şantaj. Inculpaţii fac parte dintr-o grupare de recuperatori de bani care ofereau servicii patronilor care nu puteau să încaseze banii de la datornici.

Gruparea de recuperatori de bani  era formată din Dorin Mihai Pârvu, Ioan Decean Nicolae şi Gabriel Antoniu Bakai. Unul dintre cei care au apelat la recuperatori este Ioan Răşinariu din Sebeş care nu reuşea să încaseze suma de 26.000 de lei de la o persoană din Alba Iulia, care deţinea o firmă aflată în incapacitate de plată.

Acţiunea de convingere a datornicului a avut loc în iunie 2010, iar infracţiunile fac obiectul dosarului aflat pe rolul instanţelor de judecată. Dorin Mihai Pârvu primit şapte ani de închisoare, Ioan Nicolae Decean a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani, iar Antoniu Gabriel Bakai s-a ales cu un an după gratii. Ioan Răşinariu a primit doi ani şi şase luni de închisoare. Sentinţa poate fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Alba Iulia. Dosarul este în procedură de rejudecare după o decizie pronunţată la sfârşitul anului 2011 de Curtea de Apel.






Preluat de pe:

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu