vineri, 8 martie 2013

recuperari datorii



Municipiul Iasi si Dalkia Termo Iasi organizeaza maine o intalnire in care se va discuta despre starea actuala si evolutia viitoare a Serviciului Public de Termoficare al Municipiului Iasi. Dupa preluarea oficiala a serviciului public de termoficare de catre Dalkia Termo Iasi si pornirea sezonului de încalzire, va fi prezentata situatia clientilor care înregistreaza datorii la plata energiei termice, totodata si politica operatorului în ceea ce priveste recuperarea datoriilor de la populatie. "Dintr-un total de 1264 asociatii de proprietari, un numar de 307 inca nu primesc caldura, din cauza faptului ca inregistreaza datorii si nu au dorit sa incheie acorduri de esalonare a platii acestora. Suma datorata de aceste 307 asociatii se ridica la circa 4,05 milioane de lei. In momentul de fata, exista 355 acorduri scrise de esalonare a datoriilor, care acopera suma de 4,03 milioane de lei, din care 228 au fost semnate in intervalul 30 octombrie - 2 noiembrie, pentru suma totala de 2,36 milioane de lei", spune Ana Maria Icatoiu, director marketing in cadrul Dalkia Romania.

Zilele trecute a ajuns la Iasi prima garnitura cu 37 de vagoane cu carbunele comandat pentru sezonul de incalzire 2012 - 2013. Necesarul estimat pentru aceasta iarna este de aproximativ 150.000 tone de carbune, care vor sosi intr-un ritm sustinut de un tren la fiecare zi lucratoare, fiecare dintre acestea avand o incarcatura de aproximativ 1,850 tone de huila. Oficialii Dalkia Termo Iasi mai anunta ca actele noului operator pentru asigurarea gazelor naturale va fi semnat in zilele urmatoare, iar pacura de care ar putea fi nevoie in urmatoarele luni a fost comandata, 500 de tone fiind deja livrate. In prezent, functioneaza toate cele 107 puncte termice, 140 module termice si sase centrale termice de cvartal.

Pe de alta parte, reprezentantii operatorului de termoficare anunta ca facturile pentru cele trei zile de caldura furnizata in luna octombrie "la cerere" in mai multe institutii si cladiri de locuinte din Iasi vor fi incluse in facturile corespunzatoare lunii noiembrie, care vor fi emise incepand cu data de 26 a acestei luni.
 
 




Preluat de pe:
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu