vineri, 8 martie 2013

recuperare de creante



Am un credit auto luat in 2010 dar inainte de acesta am beneficiat de un credit de nevoi personale fara garantii, iar in acest moment nu mai pot plati rata. M-am hotarat sa achit masina la zi si mai putin acel credit de nevoi personale. In caz ca nu reusesc sa mai achit acel credit pot avea probleme cu masina? Pot sa imi puna sechestru pe masina?

In cazul in care nu ati mai platit ratele la creditul contractat, in prima instanta banca va inregistreaza in Biroul de Credit si/sau Centrala Riscurilor Bancare, lucru ce va diminueaza sansele de a contracta un credit in viitorul apropiat.
Cum este procedura de recuperare de creante?
Recuperare de creante ESTE LEGALA in acest caz?
Urmatorul lucru este recuperarea sumelor de bani, care se face in functie de contractul incheiat cu compania de asigurare.
Daca asigurarea incheiata acopera riscul de neplata, institutia financiara isi recupereaza imprumutul de la compania de asigurari, urmand ca restanta debitorului sa treaca in patrimoniul companiei de asigurari care va cesiona datoria unei companii de recuperare creante.
In cazul in care asigurarea nu acopera riscul de neplata sau nu aveti incheiata o asigurare, banca va apela direct la o firma de recuperare creante.
Daca restantele nu sunt achitate, se ajunge la proces civil si in final, la executarea silita. Masurile care se vor lua vor fi stabilite in instanta.
Pentru informatii suplimentare in ceea ce priveste situatia dvs., este necesar sa va adresati fie institutiei financiare cu care colaborati, fie unui consultant juridic.






Preluat de pe:

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu