vineri, 8 martie 2013

Inregistrare firme



Înregistrarea unei persoane juridice în Registrul Comerţului va costa 250 de lei, în timp ce înscrierea unei persoane fizice autorizate (PFA), întreprinderi individuale sau familiale va fi taxată cu 90 de lei, potrivit unui proiect de act normativ pus în dezbatere de Ministerul Justiţiei. Iniţiativa prevede achitarea unor tarife unice aferente întregului proces de înregistrare, diferit în funcţie de tipul entităţii - firmă sau PFA, stabilite prin însumarea contravalorii serviciilor prestate pentru un fiecare tip de înregistrare în Registrul Comerţului, fără a determina creşteri ale plăţilor efectuate, se arată în nota de fundamentare.
Astfel, cei care vor dori să-şi "înmatriculeze" firma vor plăti, în total, o taxă de 250 de lei, acest tarif incluzând autorizarea constituirii, înmatricularea şi autorizarea funcţionării prin declaraţie pe proprie răspundere.
În cazul celor care vor să se înregistreze ca persoană fizică autorizată, întreprinderi individuale sau familiale, tariful unic propus de Ministerul Justiţie este de 90 de lei şi va însuma taxa de înmatriculare şi cea de autorizare a funcţionării prin declaraţie pe proprie răspundere




Preluat de pe:
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu