joi, 7 martie 2013

avocat cluj



Clujul se mîndreşte în diasporă cu singura româncă avocat care profesează în ţara cantoanelor. Camelia Costea este bistriţeancă şi a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca în 1994. Imediat după aceea a devenit procuror la Parchetul Judecătoriei, iar mai tîrziu la Tribunalul Cluj. În urmă cu cinci ani, din motive familiale, Camelia a decis să devină avocat în cadrul Baroului Cluj şi a plecat în Elveţia. În prezent este înregistrată ca avocat european în cantonul Zurich şi îşi desfăşoară activitatea în cadrul Societăţii de Avocatură Martin Rechtsanwälte din Winterthur.



Deşi s-a acomodat cu viaţa din afara graniţelor, avocata se gîndeşte în fiecare zi la întoarcerea ei în Cluj pentru că îi lipsesc oamenii de aici. Camelia a povestit într-un interviu acordat FTR.ro despre diferenţele dintre justiţia helvetă şi despre cum poţi să profesezi în străinătate. 



- Poţi să profesezi ca avocat în Elveţia dacă eşti cetăţean român? 
 
 
 


- Patentul de avocat obţinut într-unul din statele membre UE este recunoscut în Elvetia, iar profesia de avocat poate fi desfăşurată în anumite condiţii şi aici.





Preluat de pe:
0745150894
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu