vineri, 8 martie 2013

Uniunea europeana wiki



Bugetul Uniunii Europene pentru 2014-2020 va fi de 960 mld. euro în termeni de angajament şi de 908 mld. euro în termen de plăţi. Din aceşti bani, România va primi în jur de 43 mld. euro, mai mult cu 8-9 mld euro faţă de exerciţiul financiar 2007-2013, dar mai puţin decât spera în urma summit-ului UE din noiembrie trecut când părea că va va obţine în jur de 45 mld. euro.
Bugetul UE este mult diminuat faţă de propunerea Comisiei Europene care ceruse 973 mld. euro în termeni de angajament şi 943 mld. euro în termen de plăţi.
Compromisul a fost necesar pentru că ţările contributoare nete la bugetul UE – Marea Britanie, Olanda, Germania şi ţările nordice – au cerut reducerea bugetului, iar cele mai sărace nu au avut puterea de a împiedica reducerea bugetului. Totuşi ele au primit satisfacţii pentru că sumele pe care le aşteptau nu le-au fost amputate dramatic.

Preşedintele Traian Băsescu, prezent la summit, este aşteptat să confirme, într-o conferinţă de presă, sumele primite de România şi să dea detalii despre cele 20 de ore de disuţii în cadrul Consiliului.
 
 




Preluat de pe:
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu