joi, 7 martie 2013

site avocat



Pe site-ul avocatului Coltuc exista urmatorul articol:
Fondul Proprietatea a fost creat de statul roman ca instrument pentru despagubirea proprietarilor carora le-au fost confiscate imobilele. Potrivit Legii nr. 247/2005 Fondul Proprietatea este acea entitate destinata realizarii platii prin echivalent a despagubirilor aferente imobilelor preluate in mod abuziv de statul roman in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989. "Fondul Proprietatea" S.A. a fost constituit prin H.G. nr. 1481 din 24 noiembrie 2005, ca organism de plasament colectiv in valori mobiliare, infiintat sub forma unei societati de investitii financiare, care functioneaza in conformitate cu prevederile Legii nr. 247/2005, ale Legii nr. 297/2004 privind piata de capital si ale Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata. "Fondul Proprietatea" va functiona sub forma unei societati de investitii, detinuta initial in intregime de statul roman, in calitate de actionar unic, pana la transmiterea actiunilor din proprietatea statului catre persoanele fizice despagubite potrivit prezentei legi sau/si detinatoare de titluri de despagubire, dupa caz. 



Procedura prealabila despagubirilor este urmatoarea

1.Secretariatul Comisiei Centrale centralizeaza si analizeaza dosarele depuse, le transmite evaluatorului desemnat in mod aleatoriu de catre Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor, in vederea intocmirii raportului de evaluare. Evaluatorul intocmeste raportul de evaluare pe care il transmite Comisiei Centrale. Acesta contine cuantumul despagubirilor in limita carora se acorda titlurile de despagubire. 

2.In baza raportului de evaluare, Comisia Centrala emite decizia reprezentand titlul de despagubire.

3.Pentru a transforma titlurile de despagubire in actiuni la Fondul Proprietatea, proprietarul trebuie sa completeze un formular - cerere la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor.

4.Conversia este facuta de Fondul Proprietatea prin inscrierea in baza de date Regisco a detinatorului Titlului de Despagubire cu un numar de actiuni corespunzator formulei Valoare Titlu de Despagubire/ 1 RON=numar de actiuni.

5.Regisco emite un certificat detinatorului de actiuni in care se specifica cantitatea de actiuni detinute si numarul lor, corespunzator numerotarii din baza de date Regisco.

6.Titularii pot valorifica actiunile imediat. Ei pot contracta o firma de brokeri care sa le ofere consultanta cu privire la vanzarea actiunilor, in cazul in care doresc sa faca acest lucru.






Preluat de pe:

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu