joi, 7 martie 2013

recuperatori



Recuperatorii sunt noua speriatoare a românilor datornici. Îl sună pe restanţier la orice oră din zi, îi sună rudele, colegii şi chiar şefii, iar dacă nici aşa n-au succes, trec la vizitele la domiciliu. Îşi permit să facă asta, spun specialiştii, pentru că la noi legislaţia este confuză în acest domeniu.
M-au sunat cei de la firma de recuperari in mod repetat, in mod repetat cu tot felul de amenintari, dar nu ma gaseau pe mine. Ii gaseau pe bunicii mei carora le spuneau ca or sa ma dea in judecata, ca o sa patesc tot felul de lucruri, (...) Eu vroiam sa platesc datoria" 

Totul s-a întâmplat pentru că Mihaela n-a mai reuşit să plătească o factura emisa de o firmă de telefonie, pentru că şi-a pierdut jobul. Specialiştii au o explicaţie simplă: astfel de abuzuri sunt posibilile pentru că legea este ambiguă şi nu are prevederi specifice pentru astfel de situaţii.

"Această activitate de recuperare a creanţelor datorate de debitorii persoane fizice este totalmente nereglementată în România. În foarte multe ţări această activitate este reglementată, în foarte multe există şi obligaţia de a avea o licenţă pentru a desfăşura această activitate, în România orice SRL de apartament poate fi recuperator de creanţe şi poate să se comporte cu debitorul, şi o şi face, într-un mod care nu are nimic de a face cu etica şi cu civilizaţia care ar trebui să guverneze o asemenea relaţie." Av.Coltuc Marius







Preluat de pe:

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu