joi, 7 martie 2013

recuperari datorii



Etapa I – Analiza actelor
In aceasta etapa se verifica validitatea si corectitudinea actelor ce dovedesc creanta, inclusiv a eventualelor corespondente comerciale. Aceasta etapa are rolul de a constata sansele de succes ale procedurilor de recuperare creante, in special a celor judiciare. In plus, se va determina contravaloarea datoriei care poate fi recuperata, in special fiind vorba de legalitatea perceperii de penalizari.
·         Etapa II – Procedura amiabila
In cadrul procedurii amiabile, debitorul este notificat despre mandatul de reprezentare intervenit (obligatorie conform legii avocatilor) si cuantumul debitului care trebuie achitat.
Se vor face demersurile cu privire la identificarea debitorului in ceea ce priveste locatia sediului si a punctelor sale de lucru, a altor creditori ai acestuia, evaluarea starii sale financiare sau a altor elemente ce pot influenta succesul procedurilor de recuperare creante.
Contactarea debitorului se va face atat sub forma scrisa (scrisori, fax) cit si telefonic.
Scopul principal al acestei proceduri de recuperare creante consta, pe langa plata cat mai rapida a debitului, in obtinerea unor garantii de plata (cecuri, bilete la ordin), incheierea unei tranzactii ce va constata recunoasterea debitului care va usura indeplinirea cu succes a unei viitoare proceduri judiciare.
·         Etapa III – Procedura judiciara
Procedura judiciara se va desfasura in conformitate cu prevederile procedurii somatiei de plata – o procedura de urgenta – sau in fata instantei arbitrale (in functie de continutul contractelor comerciale).
In urma terminarii cu succes a acestei proceduri Cabinet de avocat Coltuc va intra in posesia titlului executoriu ce va constata in mod definitiv si irevocabil suma de bani ce urmeaza a fi recuperata.
·         Etapa IV – Procedura prealabila executarii silite
Dupa obtinerea titlului executoriu debitorul va fi contactat in vederea recuperarii pe cale amiabila a debitului, in scopul de evita costurile procedurii de executare silita.
In cursul acestei proceduri se va incerca obtinerea unor garantii de plata (BO, CEC) cat si o esalonare a platilor.
·         Etapa V – Procedura executarii silite
Se va contacta un birou de executori judecatoresti si dupa obtinerea aprobarii instantei se va incepe executarea silita astfel: (i) poprire conturi bancare; (ii) executare bunuri imobile si (iii) executare bunuri mobile – masini, mobila, birotica, etc. in vederea recuperarii creantelor.

 
 
 




Preluat de pe:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu