vineri, 8 martie 2013

recuperarea debitelor



Pentru fiecare euro colectat, costurile companiei de recuperare a creanţelor se ridică, în medie, la 25 de cenţi, a declarat av.Coltuc Marius Vicentiu.. Costurile pot ajunge chiar şi la 40-50% din valoarea recuperată dacă procesul de colectare se întinde pe o perioadă mai lungă de trei ani, a mai precizat Coltuc, cu ocazia unei conferinţe de presă.
"Costul colectării este acelaşi, de circa 25% din valoarea recuperată, în ciuda faptului că valoarea medie a plăţilor efectuate de debitori este tot mai scăzută", susţine Kovacs. Astfel, valoarea medie a unei rate achitate de români în cazul creditelor neperformante preluate de o companie de recuperare a creanţelor a fost, în semestrul doi din 2011, de 42 de euro lunar, în scădere faţă de sfârştiul anului trecut, când valoarea medie era de 60 de euro pe lună. De altfel, România a înregistrat cele mai slabe rezultate din regiune, valoarea medie a unei rate lunare achitate în Europa de sud-est fiind, conform datelor furnizate de EOS KSI, dublă, circa 84 de euro.
Câţi bani încasează o companie de recuperare a debitelor
Rata de succes a colectării creanţelor românilor a căror credite neperformante au fost preluate de EOS KSI a fost, în semestrul doi din 2011, de 0,5%, uşor mai ridicată decât media din regiune (0,4%), în timp ce rata angajamentelor respectate a fost de 46%. Recuperatorii de creanţe preferă să ajungă la o înţelegere cu datornicii, astfel încât, chiar dacă valoarea ratei lunare este mai mică, aceasta să fie achitată cu regularitate. "Există o corelaţie între rata angajării de plată şi valoarea medie. Pentru noi este mai important să avem încredere că debitorii au posibilitatea să achite suma convenită, nu să se simtă copleşiţi de suma pe care o au de rambursat", a declarat Kovacs.
 
 




Preluat de pe:
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu