vineri, 8 martie 2013

Proprietatea intelectuala



Daca în urma cu nu foarte multi ani acest fenomen extrem de nociv scapa cu usurinta criticii si atentiei multora dintre noi, în prezent el provoaca neliniste guvernelor din întreaga lume, fiind în mod deschis recunoscut drept o sursa de alimentare a altor activitati infractionale dintre cele mai lipsite de scrupule si mai violente, precum traficul de droguri, traficul de persoane, pornografia infantila, terorismul, si în mod obisnuit drept un generator de somaj, evaziune fiscala si concurenta neloiala.
Parteneriatul public -privat pe care l-am fondat în domeniul proprietatii intelectuale s-a dovedit a fi în România un proiect viabil, asteptat si apreciat si de observatorii externi si care dadea o sansa în plus Strategiei nationale în domeniul proprietatii intelectuale (2003 - 2007), astfel cum aceasta a fost aprobata prin Hotarârea de Guvern nr. 1424/2003, cu modificarile si completarile ulterioare. În acest context, parteneriatul a condus la oficializarea, la data de 26 iunie 2006, a unei structuri formale: Proprietate Intelectuala.
Grupul s-a constituit ca o consecinta fireasca a comuniunii de interese profesionale, economice si culturale ale statului român si ale celorlalti membri semnatari, în principal cu scopul de a asigura în România un mediu adecvat pentru dezvoltarea si încurajarea creativitatii, inovatiei, concurentei loiale si a drepturilor de proprietate intelectuala în general. Grupul îsi desfasoara activitatea în acord cu prevederile Protocolului de Constituire






Preluat de pe:

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu