vineri, 8 martie 2013

Osim Bucuresti



Legea nr. 66/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 226, din 9 aprilie 2010.
Osim -Bucuresti
           
In urma acestor modificari OSIM nu mai verifica cererea de inregistrare cu privire la existenta unei marci cu denumire identica sau apropiata, acesta verificare revenind celor care si-au inregistrat asemenea marci la OSIM.
Acesta verificare poate fi efectuata ca urmare a modificarilor si a procedurii de inregistrare a unei marci, prin publicarea „cererii de marca” in maximum 7 zile de la data depunerii acesteia. De la data publicarii acestei cereri de marca orice persoana interesata poate formula observatii sau face opozitii la inregistrarea marcii.
Nu folositi la cererea de inregistrare a unei marci:
1. marcile care contin semne cu inalta valoare simbolica, in special un simbol religios
2. ecusoane, embleme, blazoane, semne heraldice, altele decat cele avute in vedere de art.6 ter din Conventia de la Paris., fara autorizatia organelor competente.
Cererea de inregistrare a marcii, depusa la OSIM, redactata in limba romana si continand elementele prevazute la alin. 2 (una sau mai multe culori revendicate ca element distinctiv al marcii; este tridimensionala sau de un alt tip decat cele verbale sau figurative, contine o transliterare sau o traducere a marcii ori a unor elemente ale marcii) constituie depozitul reglementar al marcii.
Cererea de inregistrare a marcii contine urmatoarele elemente:
a) solicitarea explicita a inregistrarii marcii;
b) datele de identificare a solicitantului si, dupa caz, a mandatarului;
c) o reprezentare grafica, suficient de clara, a marcii a carei inregistrare este ceruta;
d) lista produselor si/sau serviciilor pentru care se solicita inregistrarea marcii;
e) dovada achitarii taxei

 
 






Preluat de pe:

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu