joi, 7 martie 2013

onorariu avocat divort



"Cat costa un proces de divort?". Oricat ar parea de ciudat, un raspuns absolut precis nu se poate da, cu siguranta. Se poate, insa, indica, in linii mari, care sunt categoriile de costuri implicate intr-un proces de divort si in cel de partaj. Iata care sunt acestea

Costuri legale
  taxa de timbru: 39 lei in cazul divortului
  timbru judiciar (0.3 lei pentru divort, de ex)


Costul aferent onorariului de Avocat
In primul rand trebuie sa cunoasteti ca in cazul procesului de divort si partaj (efectuarea partajului nu este obligatorie odata cu procesul de divort), sotii nu sunt obligati sa fie asistati de un Avocat. O prima consecinta a acestui fapt este simpla: aceasta categorie de costuri poate lipsi.

In functie de complexitatea cazului, insa, si, mai ales, pentru confortul psihic al celor implicati direct ca parti ale procesului (sotul si sotia), acestia isi pot asigura serviciile juridice ale unui Avocat, care sa ii asiste si consilieze pe durata procesului. Fiecare Avocat are dreptul de a-si stabili propriul onorariu, costurile din aceasta categorie fiind direct proportionale si cu complexitatea cazurilor.

Cu cat un proces de divort este mai usor de incheiat cu succes, costurile sunt mai reduse. Atunci cand este implicat si partajul bunurilor comune, pot aparea si costuri variabile, proportionale cu sumele disputate (care se alatura, astfel onorariilor fixe).


Alte costuri ce mai pot aparea in procesul de divort si/sau partaj
  costuri de traduceri, notarizari si legalizari
  costuri de expetiza cu privire la valori, bunuri, samd...
  samd...





Preluat de pe:
0745150894
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu