joi, 7 martie 2013

Marca inregistrata simbol



 O marcă comercială este o formă de proprietate intelectuală, de regulă un nume, un cuvânt, o frază, un logo, un simbol, o imagine, sau o combinație a acestor elemente.
Proprietarul unei mărci înregistrate poate iniția proces pentru a preveni utilizarea neautorizată a mărcii pe care o deține. Înregistrarea unei mărci nu este întotdeauna obligatorie. Proprietarul unei mărci neînregistrate poate și el să inițieze proces, dar o marcă neînregistrată poate fi protejată doar în aria geografică în care este folosită sau în regiuni în care ar fi de așteptat să se extindă.
În SUA, simbolurile ™ (pentru marcă neînregistrată) și ® (pentru marca inregistratata simbol) reprezintă statutul legal al unei mărci și nivelul de protecție. Simbolul ™ poate fi utilizat cu orice marcă, iar ® se poate utiliza doar de către proprietarul unei mărci înregistrate oficial. Simbolul se aplică imediat în dreapta și deasupra mărcii.

Proprietarul unei marci este liber sa decida daca doreste folosirea acestor simboluri. Nu exista insa nici o baza legala care sa impuna folosirea acestora.


Preluat de pe:
0745150894
 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu