vineri, 8 martie 2013

Licenta spiru haret



Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a emis o hotărâre judecătorească care poate face lumină în disputa dintre absolvenţii Universităţii Spiru Haret (USH) şi Ministerul Educaţiei, care a anulat diplomele de licenţă ale absolvenţilor USH. Fiind irevocabilă, hotărârea judecătorească din acest caz are valoare de precedent. Gazeta de Cluj a prezentat cum o parte din cadrele didactice din Cluj Napoca care au terminat studii universitare la nivel de licenţă în cadrul Universităţii Spiru Haret spun că statul nu le mai recunoaşte diplomele care poartă antetul Ministerului Educaţiei. Profesorii clujeni spun că la începutul lui martie, când s-au avizat statele de plată, au avut surpriza să constate că nu le mai sunt recunoscute diplomele.
Licenta- spiru -haret




Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis sentinţa în cazul unei absolvente a Universităţii “Spiru Haret”, a cărei diplomă a fost contestata de Ministerul Educatiei. Decizia arată modul în care ministerul condus de Daniel Funeriu nu trebuie să acţioneze în conflictul pe care l-a declanşat recent, şi care priveşte intenţia autorităţilor de a repeta  examenele de licenţă pentru absolvenţii care au obţinut diplome de licenţă în perioada 2008-2009. Fiind o hotărâre irevocabilă, cu valoare de precedent, Ministerul Educatiei va trebui să ţină cont de cele menţionate de instanţa supremă şi abia după aceasta să hotărască dacă este cazul, sau nu, să mai pună în discuţie repetarea examenelor de licenţă.

Conform luju.ro, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia contencios-administrativ, a judecat recursul declarat de CARMEN LENUTA DIN, absolventă a Universităţii ”Spiru Haret”, specializarea sociologie-psihologie - forma de învăţământ ID, specializare socotită neacreditată sau autorizată să funcţioneze provizoriu, împotriva sentinţei nr.195/F-CONT din 11 noiembrie 2009 a Curţii de Apel Piteşti – Secţia comercială, contencios administrativ şi fiscal. În cadrul procesului, reprezentantul Ministerului Educaţiei nu a fost prezent, dar a depus note scrise.

Prin cererea care a fost judecată la Curtea de Apel Piteşti în 23.06.2009, Carmen Lenuta Din, funcţionar public în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeş solicitase, în contradictoriu cu ministerul, anularea unei adrese nr.009/F/DGSPU din 24.02.2009 a ITM Arges prin care nu i se recunoştea diploma, precum şi eliberarea unei adrese din care să rezulte că diploma de licenţă a reclamantei este recunoscută oficial. Reclamanta a arătat instanţei că în luna octombrie 2008 în cadrul ITM Arges a avut loc un concurs de promovare profesională, la care a participat dupa ce ITM Argeş şi Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici constatase că sunt îndeplinite condiţiile de participare. Reclamanta a fost declarată admisă în urma concursului, iar ea urma să ocupe un post transformat prin aviz al ANFP, din ”referent de specialitate clasa II grad superior, treapta 1” în ”inspector de muncă clasa I, grad superior treapta 1”.

ITM Arges a refuzat, însă, numirea reclamantei în funcţia publică sus-menţionată, motivând că diploma de licenţă a acesteia nu poate fi recunoscută oficial, deoarece adresa emisă de minister a arătat că facultatea pe care a terminat-o reclamanta, prin examen de licenţă, nu este acreditată să funcţioneze la forma de învăţământ ID, invocându-se dispozitiile H.G. nr.676/2007 şi H.G. nr.635/2008.






Preluat de pe:

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu