vineri, 8 martie 2013

Inregistrari marci



INREGISTRAREA NATIONALA A MARCILOR



Procedura de inregistrare a fost simplificata si accelerata prin aparitia noiilor prevederi cuprinse in legea 84/1998 (republicata) intrate in vigoare la data de 10.05.2010.

Inregistrari- marci

Astfel, noua procedura de inregistrare este:
  • Se depune cererea de inregistrare de marca impreuna cu dovada achitarii taxelor minime necesare;
  • In 7 zile de la data depunerii aceasta este publicata in Buletinul Oficial de Proprietate Industriala (B.O.P.I.) al OSIM;
  • Urmeaza doua luni de zile pentru eventuale opozitii din partea tertilor precum si pentru examinarea de catre OSIM a motivelor absolute de refuz;
  • Se achita taxa de examinare, in cazul in care nu a fost achitata la data depunerii cererii;
  • Daca nu se depun opozitii si nici OSIM nu obiecteaza, marca se considera inregistrata si se inscrie in Registrul National al Marcilor;
  • Se emite decizia de publicare cu atribuirea unui numar de marca si se elibereaza certificatul de inregistrare, sub rezerva achitarii unei taxe.


Dupa cum se poate observa, teoretic, acum este posibila inregistrarea unei marci in maxim 6 luni de zile de la depunere, iar cu achitarea unei taxe de urgenta, chiar in 3 luni de la data depunerii.



Noutatea absoluta adusa de noua lege a marcilor este faptul ca OSIM nu mai apara din oficiu drepturile anterioare, aceasta sarcina ramanand la latitudinea titularilor. 



Din aceasta cauza, pentru toti titularii de marci, este imperios necesara urmarirea bazelor de date pentru a evita intentiile de inregistrare ale unor  marci similare / identice cu cele existente deja.







Preluat de pe:

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu