vineri, 8 martie 2013

Inregistrare la osim



Cat dureaza procedura de inregistrare a unei marci?

Procedura de inregistrare a unei marci in Romania dureaza intre 9 si 12 luni , de la data depunerii cererii la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci. Perioada se poate prelungi in cazul marcilor pentru care, in cursul procedurii de inregistrare, intervin opozitii ale tertilor sau diverse adrese de la OSIM.

Dupa parcurgerea tuturor etapelor primiti un CERTIFICAT DE INREGISTRARE a marcii/desenului dumneavoastra , care este valabil 10 ani si va asigura exclusivitatea folosirii marcii/desenului.

Cat costa inregistrarea unei marci nationale?

Pentru a veni in ajutorul clientilor nostri, Cabinetul de Proprietate Intelectuala Alecu Bogdan ofera o larga varietate de plata a serviciilor.

Astfel, pentru inregistrarea de marci la OSIM oferim posibilitatea de plata in 6-10 rate lunare egale ,in functie de tipul marcii ce se doreste a fi depusa la OSIM . De regula, taxele percepute sunt in functie de felul marcii (simpla, combinata , figurativa), numarul de clase in cadrul carora se doreste inregistrarea , complexitatea marcii si posibilitatile de plata ale clientului

Marca nationala implica urmatoarele costuri (onorarii si costuri pentru o marca simpla inregistrata pe o clasa ):

- Pentru marca vebala: de la 1650 RON - 165 RON /luna/(10 luni)

- Pentru marca grafica alb-negru: de la 1850 RON - 185 RON /luna;(10 luni)

- Pentru marca grafica, color: de la 2100 RON - 210 RON /luna.(10 luni)

Toate costurile si onorariile de mai sus sunt calculate pentru o singura marca simpla, pe o singura clasa de produse si servicii si nu includ TVA . Pentru fiecare clasa suplimentara de produse si/sau servicii exista un cost suplimentar de 250 RON.







Preluat de pe:

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu