joi, 7 martie 2013

firme recuperare creante



Una dintre problemele cele mai des intalnite in cadrul agentilor economici romani este neincasarea facturilor emise, de la beneficiari conform firmelor recuperare debite.
Acesta problema este intr-o mare masura rezolvata de societatile mari fie prin crearea de birouri speciale in organigrama proprie, fie prin contactarea unor case de avocatura sau a unor firme internationale specializate in acest domeniu.
Desi se confrunta cu acelasi tip de probleme intreprinderile mici si mijlocii au mari dificultati in rezolvarea acestora deoarece din motive de limitare a cheltuielilor nu pot recurge la aceleasi solutii.
Din acest motiv aceste societati raman de multe ori cu sume neincasate si sume nerecuperate, fapt ce atrage diminuarea profiturilor societatilor si provoaca de multe ori pierderi in cadrul exercitiului anual.

Etapele procesului de recuperare a debitelor
Procesul de recuperare creante presupune parcurgerea a doua etape:
  • Solutionarea pe cale amiabila a recuperarii debitelor datorate
  • Solutionarea prin actiune in justitie
Solutionarea pe cale amiabila
Aceasta presupune parcurgerea urmatorilor pasi:
a) expedierea prin posta cu confirmare de primire a unei notificari
b) contactarea telefonica a debitorului pentru informarea si pe aceasta cale asupra situatiei intervenite si sublinierea necesitatii efectuarii platilor, aducand la cunostinta debitorului riscurile caruia acesta se supune prin lipsa cooperarii:
  • actionarea in instanta pentru recuperarea debitului;






Preluat de pe:

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu