vineri, 8 martie 2013

firma de recuperari



Oamenii sunt disperaţi, au rămas fără venituri şi asupra lor s-a dezlănţuit infernul.
Auzi din ce în ce mai des cazuri de restanţieri la bănci ajunşi în situaţia de a ceda nervos şi de a se sinucide. Părinţi care s-au împrumutat ca să-şi susţină familia sau sănătatea, pensionari, tineri absolvenţi şi familişti care au crezut în programele de tip „prima casă” devenit programul „ultima cale – ştreangul!”, şomeri, handicapaţi, profesori, poliţişti, militari, taximetrişti, medici şi asistenţi medicali, agricultori, muncitori, studenţi-
firma de recuperari

Toţi aceşti oameni au crezut în bunul mers al societăţii şi în îndemnurile conducerii politice a ţării şi a conducerii Băncii Naţionale şi s-au împrumutat. Acum sunt disperaţi, sunt în imposibilitate de plată şi nu mai rezistă presiunii exercitate de firmele de recuperare! În acest timp, Preşedintele în cunoscuta-i nesimţire şi fără nicio responsabilitate, îi ceartă „ce, v-am pus eu să faceţi copii, să vă luaţi case şi să vă împrumutaţi la bănci?” iar Guvernatorul BNR, despre care lumea încă mai are o părere bună, revine cu declaraţii de tipul „românii s-au împrumutat prea mult!” deşi politica bancară e stabilită de BNR. Dar voi, marii conducători aşezaţi ca un blestem peste România, nu aveţi nicio responsabilitate? De ce nu-i sprijiniţi pe cei ajunşi în necaz?
Revin la cazul tău, al împrumutatului ajuns în imposibilitatea rambursării datoriei!
Băncile s-au spălat pe mâini, au declarat creditul tău restant ca fiind scadent anticipat, şi-au încasat asigurările de risc de neplată şi nu se murdăresc pe mâini cu ceea ce urmează! În ecuaţia asta, băncile sunt curvele ce şi-au pus rochia albă de mireasă deşi au îmbolnăvit de SIDA milioane de oameni!
Creanţa, adică dreptul băncii (creditorului) asupra datoriei tale asumate prin contractul de credit, este vândută unor firme de recuperare numite „recuperare pe cale amiabilă”. Altfel spus, dacă tu ai un credit restant de 15.000 lei sau 150 milioane lei vechi, o firma preia creanţa de la bancă plătind 10-30% din valoare, adică 1500-4500 lei.
Prima încălcare a demnităţii şi drepturilor tale vine din faptul că nu te întreabă nimeni dacă tu eşti sau nu de acord să ai o datorie către o altă instituţie!
  • Ai încheiat un contract de credit cu o bancă şi te-ai trezit dator către o altă instituţie numită „firmă de recuperare pe cale amiabilă” fără să ţi se ceară acordul! Iar această firmă nu este parte în contractul de credit semnat de tine cu banca. Legea este incorectă. Soluţiile sunt:
    • specialistii in drept sa actioneze in contencios legea care permite unei terte persoane juridice sa preia creanta fără acordul tau
    • statul să legifereze falimentul persoanei.
Dar până atunci ai de dus o luptă! firma de recuperari
A doua încălcare gravă a demnităţii tale este rodul acestor firme de recuperare. Scrisori ameninţătoare, telefoane 7 zile din 7, zi şi noapte, pe un ton imperativ, acuzator! Cine sunt ei de îşi permit să se substituie procuraturii şi poliţiei, de îşi permit să îţi tracaseze familia şi să te aducă în pragul nebuniei? De ce fac asta? Credit Express, Eos-Ksi, Kruk Internaţional şi altele. În spatele lor sunt grupuri de borfaşi politici locali puşi la dispoziţia unor borfaşi internaţionali!
  • Punctul lor forte e presiunea psihică exercitată prin angajaţi la adăpostul unor call-centere. Cu greu îi veţi identifica prin sediile lor sau nume pe internet. Pentru că acţionează din umbră!
  • Scopul lor? Distrugerea ta! Pentru că deşi ştiu foarte bine că eşti în imposibilitate de plată, că ai dat faliment sau eşti în şomaj, ei te toacă zi şi noapte pentru a te determina să te sinucizi! Sinuciderea ta înseamnă încasarea poliţei de asigurare de viaţă pe care ai semnat-o când ai angajat creditul!
  • Punctul lor slab e frica, teama. Dacă ar avea un minim de demnitate, nu s-ar ascunde. Au sedii fără date de contact, nume false, atitudini sfidătoare dar le e frică! Altfel nu s-ar ascunde! Ei nu vor exercita niciodată presiuni asupra golanilor de cartier sau a altor structuri infracţionale care au datorii la bănci! Pentru că le e frică! Dar pe tine te ştiu slab.
Bazează-te pe punctul lor slab, pe teama lor şi luptă! Trebuie să lupţi cu ei! Nu fugi, nu te sinucide. Sinuciderea ta înseamnă dezastrul familiei tale şi succesul acestor lichele. Ai auzit însă să se fi sinucis vreun angajat de-al lor? Adică tu nu mai rezişti şi-ţi pui ştreangul de gât! Şi ce-ai rezolvat? Ei îşi iau banii şi trec la alt client cu probleme!
L-ai ajutat tu cu ceva pe semenul tău aflat în acelaşi necaz, dacă te sinucizi? Iar tu, poliţistule care nu ai mai rezistat şi ţi-ai pus pistolul la tâmplă, i-ai ajutat cu ceva pe ceilalţi disperaţi? Tu te-ai sinucis iar cel ce te-a distrus psihic a mers să bea ceva de plăcere şi bucurie că a mai închis un caz şi a luat o primă! De ce tâmpla ta?
Tu nu mai poţi dormi de presiunea exercitată de angajaţii acestor firme, nu-ţi mai găseşti locul, eşti disperat, familia ţi se destramă, înnebuneşti cu toate problemele pe cap! În timpul ăsta, patronii şi angajaţii acestor firme duc o viaţă excelentă deşi uzează de practici naziste (terorism psihic) în relaţia cu clienţii băncilor!

 






Preluat de pe:


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu