vineri, 8 martie 2013

Diplomele de la spiru haret



Fostele studente spun ca siau facut datoria. "Din momentul inscrierii la facultate si pana la momentul absolvirii neam indeplinit toate obligatiile ce ne reveneau potrivit contractelor de studii incheiate, in sensul ca neam platit taxele, am sustinut si promovat toate examenele, inclusiv licenta", se arata in actiunea depusa pe rolul instantei.



Femeile au sustinut examenele de licenta in 2009, dar inca nau intrat in posesia diplomelor. Mai mult, ele sau inscris la masterat, dar acum nu pot trece si de aceasta etapa tocmai fiindca nu au diplomele de licenta. Absolventele leau atras atentia judecatorilor ca Ministerul Educatiei si universitatea trebuie sa respecte dreptul la instruire, conform Conventiei Europene a Drepturilor Omului, dar si cel la educatie prevazut de Constitutie. "Cata vreme universitatea insasi recunoaste ca am urmat cursurile pe care lea organizat la formele de invatamant legal stabilite si a emis acte ce recunosc acest fapt, respectiv cata vreme Ministerul Educatiei nu a invocat nelegalitatea in organizarea de catre universitate a studiilor realizate, va rugam sa constatati ca cererea e intemeiata", se mai spune in actiune.



Ministerul Educatiei da vina pe lipsa acreditarii



Ministerul Educatiei sa spalat pe maini de necazul absolventelor. Sefii sai spun ca sa aprobat tiparirea formularelor pentru diplome, in cazul Universitatii "Spiru Haret" fiind vorba despre un total de 24.823. "Daca aceste tipizate nu au fost gestionate corespunzator, in conformitate cu prevederile legale, nu e culpa Ministerului Educatiei. Ministerul sia indeplinit toate obligatiile cei reveneau in ce priveste emiterea avizului in vederea achizitionarii tipizatelor de catre universitate", a replicat directorul general Ionela Milutin.
 
 






Preluat de pe:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu