vineri, 8 martie 2013

Diplome spiru 2009



Aproximativ 15.000 de procese în care absolvenţi ai Universităţii Spiru Haret cereau să li se elibereze diplome de licenţă au fost câştigate irevocabil de către aceştia, din 2010 până în prezent, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, avocatul Laura Scutaru.
Ea a precizat că procesele au fost intentate de absolvenţi ai Universităţii Spiru Haret la învăţământ la distanţă şi frecvenţă redusă, amintind că problema eliberării diplomelor de licenţă s-a înregistrat în 2009 referitor la cele două forme de învăţământ.
Potrivit avocatului, cele aproximativ 15.000 de procese reprezintă circa 80% din dosarele privind eliberare de diplome de licenţă către absolvenţii Universităţii Spiru Haret înregistrate pe rolul ÎCCJ.
Scutaru a menţionat că absolvenţilor care au câştigat procesul la ÎCCJ le-au fost eliberate diplomele de licenţă.

Ea a amintit că în februarie 2012 ÎCCJ a dat o decizie prin care a considerat tribunalul competent ca primă instanţă pentru soluţionarea litigiilor vizând diplome de licenţă pentru absolvenţi ai Universităţii Spiru Haret, ca atare după această dată instanţa de recurs a fost Curtea de Apel şi nu ÎCCJ.







Preluat de pe:

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu