vineri, 8 martie 2013

Consilier proprietate intelectuala



Camera Natională a Consilierilor în proprietate industrială din România este o organizaţie profesională, neguvernamentală, apolitică, fără scop lucrativ, cu personalitate juridică, desfasurându-şi activitatea de utilitate publica la nivel national, prin autofinanţare, constituită si functionând potrivit prevederilor Ordonantei de Guvern nr.66/2000 republicată în temeiul art.II din Legea nr.331/2006. Camera are personalitate juridică de la data de 23 septembrie 2000, data intrării în vigoare a Ordonantei de Guvern nr. 66/ 2000. 

Camera are drept scop reglementarea exercitării calificate a profesiei de consilier în proprietate industrială, şi aplicarea disciplinei profesionale, protejarea demnitătii profesionale si ocrotirea intereselor membrilor săi, precum si strângerea legaturilor lor de solidaritate profesionala. 



Conform prevederilor Ordonantei de Guvern nr.66/2000 republicată, autorizarea si consilierea in proprietate industriala se fac prin examen la O.S.I.M. dar exercitarea profesiei se poate face numai de catre consilieri care sunt membri ai Camerei. 

Profesia de consilier in proprietate industriala este libera si independenta, cu organizare si functionare autonoma, in conditiile prezentei ordonante. 

Activitatea de consilier in proprietate industriala consta in acordarea de asistenta de specialitate in domeniul proprietatii industriale si reprezentarea persoanelor fizice si juridice romane sau straine interesate in fata Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci, precum si fata de terti, in procedurile reglementate. 

Domeniul proprietatii industriale are ca obiect brevetele de inventie, desenele si modelele industriale, marcile de comert si de serviciu, numele comerciale, indicatiile de provenienta, geografice sau denumirile de origine, topografiile de circuite integrate, modele de utilitate, precum si combaterea concurentei neloiale. 

Camerei ii revine ca principal rol asigurarea unui corp de specialisti cu o buna pregatire profesionala si o etica profesionala ridicata care sa consilieze societatile comerciale si alte persoane fizice si juridice romane si straine.






Preluat de pe:

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu