joi, 7 martie 2013

colectare debite Oriflame



Politica de creditare şi recuperare debite



Consultanții Oriflame pot comanda produsele dorite pe care le pot achita în termen de 18 zile de la data facturii. Această limită de credit variază în funcție de mai mulți parametri iar detalii se pot obține de la sponsorul direct.

Plata facturii la termenul menționat este un aspect foarte important al colaborării cu Oriflame iar nerespectarea acestuia atrage o serie de măsuri pe care Oriflame le ia în legătură cu clientul său. Înțelegem că pot apărea diverse situații care ar justifica întârzierea plătii, fapt pentru care, în ziua anterioară scadenței cât și în prima și a treia zi după scadență, Oriflame trimite e-mailuri de informare și SMS către client. 
Dacă plata facturii restante nu este înregistrată, Oriflame aplică penalizări după cum urmează:
 - în a 5-a zi după data scadentă, se aplică prima penalizare de 3% din valoarea facturii restanțe;
 - în a 15-a zi după data scadență, se aplică o noua penalizare de 5% din valoarea facturii restanțe;
 - în a 25-a zi după data scadentă, se aplică o penalizare de 10% din valoarea facturii restanțe.
Dacă nici în urma ultimei notificări clienții nu achită debitele restante, Oriflame demarează procedurile de colectare cu societăți specializate atât în colectarea directă cât și în acționarea în instanță a debitorilor. Astfel debtorii riscă atât plata unor sume suplimentare cu coletarea debitelor cât și înfățișarea în fața judecătorilor în vederea recuperării debitelor. Finalizarea procedurilor în instanță poate aduce de la sine obligarea debitorilor la plata integrală a sumelor datorate către Oriflame (valoarea facturilor și a penalizarilor), plata costurilor de colectare și plata cheltuielilor de judecată prin executarea silită a debitorilor.





Preluat de pe:

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu