joi, 7 martie 2013

birou avocat



Prin reabilitare se intelege mijlocul legal prin care fostul condamnat este deplin integrat, pe plan juridic, in societate.

Reabilitarea este de doua feluri : de drept si judecatoreasca.

Reabilitarea de drept intervine in cazul condamnarii la amenda sau la pedeapsa inchisorii care nu depaseste 1 an, daca in decurs de 3 ani de la executarea pedepsei condamnatul nu a savarsit o alta infractiune. Reabilitarea judecatoreasca se acorda la cererea fostului condamnat, de catre instanta de judecata, in urma verificarii indeplinirii conditiilor prevazute de lege.

Spre deosebire de reabilitarea de drept la care reabilitarea intervine din oficiu, la indeplinirea conditiilor legale, reabilitarea judecatoreasca presupune nu numai indeplinirea conditiilor, ci si constatarea acestora de catre instanta judecatoreasca si pronuntarea, pe baza lor, a reabilitarii printr-o hotarare judecatoreasca.





AJUTORUL SPECIALISTILOR



Avocatii biroului pot acorda sprijin in :

- intocmirea actelor si efectuarea procedurii pentru acordarea reabilitarii judecatoresti;

- verificare indeplinirii conditiilor prevazute de lege;

- calcularea termenelor de reabilitare;

- intocmirea cererii de reabilitare;



Reprezentarea in fata instantelor de judecata de catre biroul de avocat Coltuc pentru:

- cererile privitoare la acordarea reabilitarii judecatoresti;

- reinnoirea cererii de reabilitare dupa un termen de 3 ani, in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mare de 10 ani, dupa un termen de 2 ani in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mare de 5 ani si dupa un termen de 1 an in celelalte cazuri.







Preluat de pe:

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu