joi, 7 martie 2013

avocati bucuresti



Judecatorul Luchian Constantin de la Curtea de Apel Bucuresti a respins propunerea de arestare preventiva in cazul avocatului din Baroul Arges, Mihai Cocaina, a executorului judecatoresc, Eugen Fieraru, si a fostului director de la S.C. Uzinele Sodice Govora S.A., Sergiu Balan, inlocuind masura cu interdictia de a parasi tara pentru 30 de zile. In cazul avocatului Liviu Ardeias din Baroul Teleorman, judecatorul a luat o decizie foarte rar intalnita in ce priveste cererile de arestare si anume, a disjuns si a dat termen pentru solutionarea acestei cereri a DNA pentru luni, 15.10.2012.  Aceasi situatie am gasit-o si la unii avocati Bucuresti.Aratam ca desi, teoretic, este legala o astfel de decizie, din punct de vedere operativ se pot naste multe semne de intrebare, intrucat, avocatul Ardeias, pana luni, poate sa paraseasca tara, poate sa ia legatura cu martori, poate sa faca orice in dauna anchetei si a eventualului probatoriu, intrucat asupra sa nu exista nicio masura restrictiva.
Dupa ce in urma cu mai putin de un an executorul judecatoresc Eugen Fieraru a fost exclus din profesie ca urmare a sesizarii si dezvaluirilor facute de Lumeajustitiei.ro procurorii DNA au dispus, joi, 11.10.2012, retinerea pentru 24 de ore a acestuia, dar si a avocatului Mihai Andrei Cocaina din Baroul Arges si a lui Sergiu Florin Balan, fost director executiv la S.C. Uzinele Sodice Govora S.A. Cei trei au fost prezentati, vineri, 12.10.2012, in fata judecatorului Luchian Constantinescu de la Curtea de Apel Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile, fiind acuzati de asociere pentru savarsirea de infractiuni si tentativa la infractiunea de inselaciune, cu consecinte deosebit de grave.
In acelasi timp, procurorii au solicitat arestarea preventiva in lipsa, pe un termen de 30 de zile, si pentru avocatul Liviu Ardeias din Baroul Teleorman, care, potrivit procurorilor DNA, a facut parte din aceeasi asociere infractionala in care era si avocatul Mihai Cocaina, fiind acuzat de asociere pentru savarsirea de infractiuni, tentativa la infractiunea de inselaciune, cu consecinte deosebit de grave si infractiunea de fals intelectual. Daca judecatorul Constantinescu va dispune arestarea preventiva a fostului executor judecatoresc, Eugen Fieraru, a avocatului Cocaina si a lui Sergiu Florin Balan, acestia vor executa imediat cele 29 de zile de arest preventiv, in timp ce avocatul Liviu Ardeias va efectua cele 30 de zile de arest, incepand cu data punerii in executare a mandatului de arestare.
 
 
 




Preluat de pe:
0745150894

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu