joi, 7 martie 2013

avocat bun bucuresti



Din ce in ce mai multi cetateni din Italia si nu numai divorteaza pe spatiul uniunii europene si anume in Romania. Cab.de avocat Bucuresti va invata tot ce trebuie sa stiti despre divorturile internationale si mai ales ce acte aveti nevoie pentru a divorta, daca aveti incheiata casatoria in alta tara dar totusi doriti sa divortati in Romania.
In primul rand pentru a putea divorta in Romania trebuie sa existe consensul partilor si anume:
In viziunea Noului Cod Civil art. 2597  arata ” Alegerea legii aplicabile divortului” – aratand ca   – Sotii pot alege de comun acord una dintre urmatoarele legi aplicabile divortului :
a) Legea statului pe teritoriul caruia sotii au resedinta obisnuita comuna la data conventiei de alegere a legii aplicabile;
b)legea statului pe teritoriul caruia sotii au avut ultima resedinta obisnuita comuna, daca cel putin unul dintre ei mai locuieste acolo la data convientiei de alegere a legii aplicabile;
c)legea statului al carui cetatean este unul dintre soti;
d)legea statului pe teritoriul caruia sotii au locuit cel putin 3 ani;
e) legea Romana – aceasta aplicandu-se atunci cand ambii cetateni sunt de alta nationalitate.
Prin urmare tragem concluzia ca pentru pronuntarea divortului nu exista conditia ca macar unul dintre soti sa fie roman si nici macar ca casatoria sa se fi inscris in registrele noastre.
Un alt aspect foarte important este acela ca in anumite cazuri, raportat la legislatia actelor de stare civila, casatoria din strainatate trebuie transcrisa in Romania, ceea ce se intampla de cele mai multe ori prin intermediul ambasadei.
Partea buna in tot acest demers este ca daca nici unul dintre soti nu doreste sa se prezinte la proces, ei fiind plecati in strainatate, isi pot angaja un avocat ce ii poate reprezenta pe amandoi la pronuntarea divortului.




Preluat de pe:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu