joi, 7 martie 2013

antet avocat



Cabinetul individual, cabinetele asociateşi societatea civilă profesională deţin ştampilă care seaplică pe actele eliberate de acestea. Avocatul colaboratorva aplica pe actele şi lucrările întocmite pentru clientela saştampila proprie specifică. Modelul, forma şi dimensiunileştampilelor sunt cele prevăzute în anexa nr. XI la prezentulstatut.
În afară de ştampilă, actele avocatului poartă antettipărit, care conţine: numele şi prenumele avocatului, sediulprofesional, telefon (fax, e-mail, telex etc.) şi forma de exercitare a profesiei – antet avocat
Antetul poate cuprinde pe lângă denumirea formeide exercitare a profesiei, indicarea cu litere mai mici a formei de exercitare a profesiei cu care sunt stabilite raporturide conlucrare profesională în condiţiile art. 17 alin. (3) dinprezentul statut. În acest caz utilizarea antetului se facedupă obţinerea aprobării consiliului baroului în care avocatul este înscris, pe baza dovedirii acordului formei de exercitare a profesiei cu care se stabilesc raporturi deconlucrare profesională şi sub condiţia reciprocităţii.
Avocaţii pot utiliza parafă care să cuprindămenţiunile prevăzute în alineatul precedent. Pentru acteleîntocmite conform art. 3 lit. c) din lege se aplică parafa alcărei model este prevăzut în anexa nr. XIX la prezentulstatut.





Preluat de pe:

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu